Blogger Backgrounds

Isnin, 13 April 2009

Isnin yang entahlah......


isnin oh isnin, org kata isnin pun ada morning sickness nyer..ishh cam orang mengandung plak.
arini bz sungguh aku..keje pun aku xpasti apa nyer..oh ya aku dok kalut dengan polisi dan dasar unit aku..fun juga buat dasar ni, kitalah berkuasa menentukan segalanya, aku jugak dapat tau lebih terperinci unit aku, masalah dapat diketahui..dlu masa di sekolah kita kena buat laitihan berulang kali untuk memastikan kita faham dengan subjek..yea serupa dlm kontek aku kini menyelami dan memahami..aku suka kan nya, nasib baik lah 2 staf lelaki aku begitu komited dengan kerja yang aku pertanggungjawabkan wpun mereka boleh dikategorikan sebagai baru.

sebelum dasar polisi dibuat, aku sibuk dgn ISO9001:2000, ini pun dikira memeningkan. Aku mengambil ia dalam perspektif positif..aku lebih tahu segalanya proses kerja unitku..Dalam projek ini 2 staf wanita ku, aku pertanggungjawabkan untuk membuatnya.Hasil sungguh membanggakan aku. Malah mereka lebih expert dariku. aku bangga dari zero mereka menjadi hero. Aku xkisah, bagiku ilmu itu sangat berguna bagi mereka, mereka boleh gunakan di mana saja unit yang akan mereka pergi. tapi terpulang pada bos mereka untuk mencungkil kebolehan diaorang. Aku sangat berpuas hati.

Dasar dan polisi--ISO 9001:2001 ..aku sudah ada staf yang mampu mengendalikannya wpun hanya sedikit panduan dariku.alangkah bagus nya kerja ku di sini bila mendapat staf yang sgt komited..emmm cerita lalu? staf yang begitu menyedihkan, aku kekadang kesian memikirkan mereka2 itu, tapi apa bioleh buat mereka membanggakan diri konon nyer hebat, aku sedari..biarlah ia berlalu yang pasti pengalaman itu amat berguna padaku dalam menempuhi hidup ini.

Emm dah 2 minggu aku di serbu oleh pihak bank, gara2 loan rumahku, aku ada apply loan untuk rumah, xlah mewah tapi aku suka rumah itu..corner lot..memandangkan rekod aku bersih banyak bank yang sanggup men offer kan diri untuk memberi loan, sehinggakan ada diantara bank yang sukar pun terhegeh2 mencari aku.aku dalam peringkat menunggu offer letter dari mereka semua, dlm otak aku dah ada bank yang menjadi pilihan, tengoklah harga cantik bulanan dan percent menjadi kiraan..konvensonal atau islamic? hehehe aku ada jawapanyer..

oh petang ni juga fasa menebuk bumbung sepatutnyer berlaku terhadap jenteraku? tp mcm xjadi je..mana lah PAP aku ni...tunggu dan tunggu....