Blogger Backgrounds

Isnin, 8 Februari 2010

Men ‘SPA’ jentera kuLama dah tak membawa ke spa jenteraku, bukan apa, tak semua bengkel bleh di redah masuk mcmtu je kalu tak tahu performance nyer, sebab kat mesia ni rama sangat org yang pandai. Susah nak pilih bengkel yang betul-betul perfect.


Weekend je aku dah terbang lebih kurang RM 600 untuk jenteraku. Absorber, brek pad, service radiator, tukar stopper, gear oil, brake fluid, spring depan, allingment dan benda-benda kecik yang lain. Emm nak wat cmne kan terpaksa lah nak bagi semuanya sempurna. Service baru lps bulan lepas ni kira tambahan bagi barang-barang yang aku boleh cari sendiri dan pergi bengkel upah je masuk-masukkan.


Tak rugi ada pengalaman and tau apa yang diperlukan oleh jentera kita, beli sendiri kat kedai sparepart lagi murah dr suruh bengkel belikan di samping kita bleh tau jenis2 barang kat kedai alat ganti tu tambah2 plak dapat free gift hehehhe. Weekens juga menemankan member aku pergi survey n cari rim.


Well dapat semua dlm rm1700 selepas trade in rim lama, ok ah tu berbaloi bagiku, huhuhu rim baru ler dia 16” advanRG gold dengan tayar 205/45/16 Cuma aku aku rasa dia perlu lowered kan kete skit baru Nampak smart. Maklumlah sekarang zaman lowered sudah kembali. Tapi kete aku tetap tak berapa lowered, biarkan begitu janji best layan bumping di samping melarikan diri dari pihak berkuasa.

Kenapa asyik fikir cepatlah weekend?

Sejak keakhiran ini aku juga sering memikirkan hujung minggu, datanglah hujung minggu dengan cepat. Walaupun aku sendiri kurang pasti apa aku nak buat pada hujung minggu itu. Tetapi perasaan ini seakan melonjak untuk menghadapi Sabtu dan Ahad dengan ceria. Maybe salah satunya I not in mood for working….uh bila lah semua ni akan berakhir. Sejak akhir-akhir ini juga aku seakan menjadi pakar rujuk dari semua kengkawanku dengan masalah kerja dan juga cara menghadapinya dan mengatasinya.

Wah hebat, mereka datang minta pendapat so aku bagi lah pendapat. Aku mengharapkan jawapan aku mampu memberi mereka ruang untuk jalan seterusnya. Tetapi hakikat aku sendiri masih mencari jalan bagi kerjaku sendiri. Aku sehabis daya hendak setiap arahan yang diberi oleh bos di fahami mereka dengan cara mudah tanpa mengusutkan jiwa yang pastinya sedang kusut apabila datang kepadaku.

Well aku ni sampai bila harus begini??? Tolong aku…………..