Blogger Backgrounds

Jumaat, 8 Mei 2009

Minit Mesyuarat

Berhari-hari aku menghabiskan kerja ku untuk membuat minit mesyuarat, mesyuarat jabatan yang lepas giliran aku menjadi pencatat minit. Untuk pengetahuan Bos aku ni jenis yang bila bercakap pelbagai aspek di rangkumi, pada mulaya tak susah untukku menyalin apa sahaja yang keluar dari mulut-mulut ahli mesyuarat. Masalah mula timbul apabila aku membuat minit yang memerlukan hanya fakta penting di masukkan, kalu tidak dipilih habislah umpama telenovela jadinya. Aku berusaha menyiapakannya. Syukurlah ada pegawai yang sudi membantu aku membuatnya bukan ku harap untuk menaip tapi cukuplah sekadar pandangan dan idea darinya, aku berusaha membuat kerjaku sendiri dengan sedikit petunjuk dari yang lain. Walaupun sesekali aku merungut kebosanan tapi aku jadikan ia sebagai pengalaman yang berguna untuk aku hargai. Aku sangat suka kerana aku berjaya memiliki ilmu ini.

Oh ya tadi panggilan telefon dari JPJ Melaka, permohonan bumbung matahariku telah berjaya, perlu ambil surat darinya untuk di bawa ke pemeriksaan Puspakom pula. Jadi aku perlu rancang percutian aku untuk itu.

Berita sedih buat ku pagi tadi mendapat email mengatakan tarikh induksi ku akan di tunda kepada 26 mei – 6 Jun sebelum ini 17 mei – 29 Jun. yea kenapa aku sedih? 6 Jun merupakan satu tarikh yang harap sangat aku dapat berada di Pahang. Aku ingin melihatnya dari kejauhan semasa majlis itu, nampaknya Tuhan tidak membenarkan hajat aku itu. Walaupun aku tidak diundang, aku faham aku memang sedar akan diri ini. Harapan aku untuk melihat itu semua tidak tercapai. Ketika menerima sms dari sorang teman mengatakan dia akan diijabkabulkan pada 6 Jun 2009 aku tidak terkejut naluriku memang seakan mengerti dan dapat mengagaknya dari awal. Aku pasrah dengan ketentuan, tangisan aku tiada penghujungnya. Aku pasti akan ke sana apabila berkesempatan, melihat kenangan dan melihatnya dari kejauhan. Biarlah mereka2 mengatakan aku sombong atau apa sahaja yang pasti jawapan itu ada padaku. Mereka tak rasa apa yang aku rasa, mereka tak menderita seperti aku deritai. Biarlah aku begini, aku bahagia dengan caraku. Untuk dia tiada kata mampu aku luahkan.