Blogger Backgrounds

Rabu, 21 Oktober 2009

Nombor itu matematik, matematik itu kira-kira?
Bila berbicara mengenai nombor aku akan menjadi lemah di segenap jiwa dan raga, bahasa mudah aku memang benci matematik. Subjek ni memang aku lemah mungkin juga tiba di tahap beku. Subjek aku suka semasa di bangku sekolah adalah Geografi, memang suka sangat cakap je pasal hakisan, tanjung, teluk, utara, selatan semua aku tahu.

Hari ini otak aku di cabar dengan sesuatu yang aku tak suka, mengira perancangan dan pemindahan rak buku. 88, 44, 106, 23 x 3, aahhhh apa ni sehinggakan aku terpaksa melukis di white board dan merenung di depan nya mencari penyelesaian. Banyak juga A4 paper yang aku guna bagi mengira berdasarkan teori jarak jauh aku yang panjang demi mendapatkan kefahaman aku.

Walaupun diganggu dengan kerja-kerja yang lain aku cuba untuk focus dengan kiraan ini. Akhirnya dalam keadaan keluhan, tertonggeng-tonggeng aku dapat kiraan yang diperlukan. Deal esok present kat pegawai atasan sikit dari aku, sikit je hehehhee tak jauh gred nye.
Lepas seksa aku, tapi setakat hari ini lah esok nak present alamat tertonggeng tergolek-golek lagi.uhhhh.
Iklan jap “apa ko tak potong lagi” hehhehehee

Trip akhir tahun cuti-cuti Malaysia bersama team haram aku mungkin akan ke Taiping, Perak. Perancangan lokasi telah aku buat, selepas ini akan di rancang penginapan dan masa perjalanan. Tarikh telah pasti 18-20 Disember 2009. Hope semua Berjaya, aku akan kumpul dan panggil semua geng haram untuk melaporkan diri.
Huhuhu konvoi kita ke Taiping, alamak jentera aku tak mungkin dapat digunakan maklumlah telah di sumpah ke mod japan domestic market, jadi nasib baik ada lagi sebuah jentera yang belum di sumpah sepenuhnya masih boleh digunakan. Nak tengok? hehehhehe