Blogger Backgrounds

Isnin, 5 September 2011

seminggu sudah berlalu

Dalam duk beraya sambil makan dan makan dan makan lagi hari ini merupakan syawal yang ke 7 bermakna seminggu sudah berlalu. Apa yang aku dan kta semua dapat yea terbitnya syawal ini? First secara jujur otak aku kan cakap hahaha dapat makan dan makan dan makan lagi, uh tak beriman sungguh aku ni kan. Yang kedua poket aku pulak bercakap, alamak nape xde apa isi ini? Haa bermakna duit terlalu laju keluar sepanjang perjalanan 7 hari ini.

Biar apa pun berlaku ke atas aku dan juga apa sahaja yang ada kaitan dengan aku, aku kena terima seadanya walaupun tak berapa nak gembira. Well last fikir, setahun hanya sekali, apa salahnya…apa salahnya? Itu mungkin kata-kata semasa ramadhan ingin menyambut syawal.

Tapi hakikat selepas syawal bukan itu, cis kenapa perabih sangat. Choiii pergi persoalan ko berdua. Aku di sini tetap bahagia dan senyum sentiasa, melangkah melmulakan tugas dengan hati yang tenang, senang dan tak payah nak fikir apa2 lagi. Hidup mesti diteruskan walau dengan kekayaan tatau kemiskinan.