Blogger Backgrounds

Isnin, 29 November 2010

byk nyer lilin hehehehe...
Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu


Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa


Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita


Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu


Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan


Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu

Selamat Ulangtahun


Yea semalam genap 29 tahun umur si dia. Selamat Ulangtahun Kelahiran. Jauh dah berjalan melalui kehidupan di dunia ini. Aku sempat menghantar seringkas mungkin sms kepadanya supaya tidak melanggar norma yang tidak sepatutnya ataupun lebih tepat menguris hati sesiapa sahaja yang mengenali aku dan juga dia. Sekadar ingatan tidak lebih dari itu, aku sedar aku juga manusia yang terpaksa menjaga semua hati dan perasaan manusia-manusia lain.
Apakah azam baru dia di sana? Harap ada sesuatu azam baru untuk menjelang angka 3 series. Dulu bila menjelang angka 3 series aku bertekad ingin mengumpul aset bermula dari angka itu. Alhandulillah aku sedang cuba berusaha ke arah itu. Menimba sebanyak mana kemungkinan dan pengalaman bagi menempuh liku-liku ke arah kejayaan azam itu.
Meniti hari-hari yang membahagiakan pastinya memberi inspirasi dalam melalui liku-liku kehadapan, aku mendapat tahu juga dia telah Berjaya mendapat kerjayanya semula . Gud luck untuknya, ingatlah supaya membuat segalanya yang terbaik, bertanya jika perlu dan belajar menyelesaikan masalah dari pengalaman lalu.

Ingin sahaja menghantar sesuatu hadiah kepadanya sebagai tanda ingatan, tapi aku akur dengan ketentuan masa kini. Hanya kata ini sahaja yang mampu di sampaikan “Selamat Ulangtahun”. Semoga bertemu umur di masa akan datang.
Hidup ini tidaklah sesukar mana tapi kadang-kadang kita fikir sukar apabila kita menyukarkanya.