Blogger Backgrounds

Isnin, 6 Julai 2009

Formula Drift Singapore Series 2009
Hi semua 4 dengan 5 julai berlangsung formula drift di Changi singapura, aku berkesempatan untuk menghadirkan diri ke sana bersama rakanku. Pada mulanya aku memang tak nak pergi di sebabkan duit dah nipis almaklumlah dah abis di bengkel, atas dasar kesungguhan ajakkan akhirnya aku menjejakkan kaki di negara Singa ini. Jentera Nissan Cefiro dan Nissan Silvia dari malaysia kami berjaya merentasi tambak Johor jam 8mlm melalui Tambak Johor. Merasa bangga apabila orang sekeliling melihat jentera kami yang di penuhi pelekat-pelakat penaja memasuki negara berkenaan. Urusan kemasukkan tidak lah sesukar yang digambarkan oleh banyak pihak. pada aku jika kita menaiki bas mungkin kesusahan itu jelas terjadi, namun jentera-jentera kami melepasi segalanya. Mungkin republik berkenaan tahu akan event permotoran yang di anjurkan di sana (walaupun kami tak menyertai pun heheheh). Sungguh terkejut Polis Trafik singapura adalah antara penaja utama bagi program ini. cantik sungguh sokongan sedemikian yang tiada di bumi kita Malaysia. semua dok melaungkan sukan teras yang tiada kesudahan dan kemenangan. sukan permotoran seperti Drift di pinggirkan, kita ada jaguh yang telah menang di USA dan Japan, siapa tahu? siapa peduli? balik-balik duk asyik bola sepak yang entah mana sinarnya.

Golden Landmark A Far East menjadi tempat penginapan kami di sini. Agak mahal, tapi kena lah tong tong adat datang bersama yang mahal di kongsi bersama. panas terik..well best experience bagi yang meminati. Bila lah lagi peluang ke Singapura ni. Hope Thailand after this..hope so...cheerrrzzzz

Perpindahan yang dinanti

3 Jun 2009
Saat hari beransur petang, saat itu jugalah perpustakaan semakin sibuk dengan segala urusan persiapan perpindahan, otak aku seakan telah hilang focus dengan saratan kotak-kotak yang melanda. Sapaan di pagi hari td mengajak ke singapura seakan-akan hampir terlupa.

6 Jun 2009
Bermula 3 hingga 10 julai merupakan hari kritikal bagi kami di perpustakaan ini. Memang keadaan huru hara dengan proses pengkotakkan berlaku, lihat sahaja gambar-gambar ini bagaimanakah sibuknya dengan proses tersebut. lebih 30 ribu buku perlu di alihkan ke bangunan baru. Kampus ini akan menutup operasi secara rasmi pada pengguna jam 5 petang 7 Julai 2009. ini menandakan tamat sudah ke ada an mereka di sini sejak 2004 lagi. Tutup sepenuhnya tiada lagi Kampus Industri.