Blogger Backgrounds

Sabtu, 5 September 2009

Jentera Sudah Siap Ready to Use

Satu hari di Sentul pada 29 Ogos 2009, kereta masih di akhir-akhir persiapan. dah lah puasa dok kat bengkel plak, sampai aku lupa dah aku berpuasa hari tu. Kereta siap dalam jam 6 petang, terus mencari rim, di perkenalkan dengan sebuah kedia yang di katakan paling murah menjula rim di Sentul "gudang buruk" itu istilah aku, tak taulah plak apa nama kedai tu. Advan RG 14" di ambil bersama tayar Continental 165/55/14. Harga? kalu di dengar mau pengsan dan orang mesti kata aku gila, aku tak kisah kalu orang kata aku gila memang aku sendiri kata aku gila. Rm2k habis untuk rim dan tayar petang tu.

berbuka di bengkel tayar dengan air je, aku suka lah kedai tu layanan semua pekerja dan tokey amat bagus sekali, yang penting bleh buat lawak, memang aku suka tu. Aku syorkan sesiapa nak cari rim pergilah kedai tu tak payah nak sampai Klang pun.

Gambar jentera ku aku akan paparkan apabila semua talian internet ke PC ku siap kelak. Sekarang di pejabat hanya kerja-kerja yang tidak melibatkan internet sahaja aku dapat buat. Aku sedar terlalu lama coretan aku di dalam blog ni tiada mempunyai gambar

Membawa pulang jenteraku ke Melaka suatu cabaran lagi, maklumlah segalanya telah bertukar menjadi sebuah jentera Jepun bermacam ancaman yang mungkin di hadapi di sepanjang perjalanan dengan pihak berkuasa. Alhamdullilah selamat sampai kira-kira jam 11 malam.