Blogger Backgrounds

Rabu, 14 Oktober 2009

Jamuan Hari Raya Universiti
Hari ini pihak universiti mengadakan acara jamuan hari raya, kira ala2 open haouse bagi setiap Pusat tanggungjawab dan Fakulti-fakulti yang ada di dalam struktur organisasi universiti ini. Setiap Pusat dan fakulti di beri booth dan juadah telah di tetapkan. PusatTanggungjawab aku ialah Perpustakaan dan kami di minta menyediakan anika mee (Meehun, Kueh Teow, Mee Kasar).

Segala plan berjalan lancar dan di akhir program booth kami yang di hiasi dengan konsep ala kampung telah mendapat tempat kedua. Keajaiban tahun ini kami menang. Semua staf mesti merasa bangga mengalahkan fakulti dan Pusat tanggungjawab lain.

Suasana meriah dengan kehadiran TYT Khalil Yaakob. Ingat dia? dulu pernah jadi Menteri Besar Pahang. Sekarang Yang Di Pertua Negeri Melaka. Terima seadanya walaupun dia orang Pahang heheheheh. Cuaca hari ini kekadang panas kekadang redup dan berangin namun semua kelihatan gembira merayakan jamuan ini.

Menu yang sempat aku sambar dengan keupayaan perut yang ada : Satay, Ayam Tergulek dan Pulut Kuning bersama rendang, tu je pastu perut cannot masuk lagi daaa.