Blogger Backgrounds

Selasa, 29 Jun 2010

Me reka LetakKini tiba masa mencari pereka dalaman bagi rumahku yang dijangka siap pada bulan 3 2010. Bajet aku tak fikir dulu. Sekarang masa untuk menentukan konsep berdasarkan perbincangan dengan pereka dalaman terlebih dahulu. Jelas aku mahukan konsep moden dan berwarna ceria tetapi dalam tona yang lembut. Hijau menjadi pilihan bagi set dapurku. Itu hanya inspirasi awal dibincangkan bersama pereka. Bilik tidur utama pula antara merah hati + hitam ataupun pink +merah hati. Ruang tamu mengambil tona putih tetapi tidak pasti dengan kombinasi warna itu. Sekarang aku menunggu idea ku diolahkan secara visual pula oleh pereka.


Antara yang paling susah diterjemah adalah bahagian dapur coz mengambil kira segala ruang termasuk satu set bar. Tak sangka bar tu mahal juga, takpelah sekali buat terus semua, kalu dah pindah takut tak buat dah, jadi selam segalanya sekali. Anggaran kasar bagi kos 3 bahagian ini dalam lingkungan 25k.


Mahal? Murah? Tengok dulu design visual macamana. Uh belum masuk lagi untuk lanskap taman. Hajat dihati nak gazebo dan dibawanya ada kolam ikan..hehhehe itu kalu dicongak pun dalam 10k atau lebih. Adeh………..40k complete, cuci kaki, cuci tangan, duk diam2..who want to marry me hehehhehehehe