Blogger Backgrounds

Isnin, 5 Oktober 2009

Melawan Kesepian...............


Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti

Bait bait pembuka bicara, di kala aku mewarna warkah ini, mata ku tertumpu pada tv2 rancangan zoom in bersama siti nurhaliza, lagu ini pernah di nyanyikan oleh seseorang kepadaku suatu masa dahulu, dalam kehibaan nyanyian ini di sampaikan, sungguh sedih bila di kenangkan. Memang lagu ini begitu menusuk kalbu jika di amati. Cukuplah sekadar di kenang seketika, hidup telah jauh aku lalui, tetapi semakin jauh perginya aku tidak dapat menolak perasaan sedihku seketika, biarlah sesekali kita mengingati sejarah lalu bagus untuk dijadikan pengalaman di masa akan datang.

Konvokesyen selesai, semoga jumpa lagi di tahun akan datang 2010. Orang yang aku iringi sangat baik, tidak menimbulkan masalah kepadaku sepanjang majlis berlangsung. Beliau merupakan TNC UPM, Prof Dr. Tai Szee Yew bersama pemandunya en. Sharifuddin. Terima kasih kepada mereka. Jika tahun depan aku di tugaskan kembali sebagai pengiring aku berharap dapat berjumpanya lagi. Konvokesyen kali ini merupakan konvokesyen yang ke-5, seramai 1523 graduan tamat pengajian di dalam bidang teknikal. Tun Mahathir dan Tun Siti hasmah menerima anugerah Dr Kehormat pada konvokesyen kali ini. Live depan mata aku melihat seorang pemimpin agung yang pernah menerajui Malaysia, lihat Malaysia kini, ini semua adalah hasil kebijaksanaannya. Aku berfikir sejenak kalu mati nya Tun ini aku rasa otak dia boleh di pamerkan di muzium untuk tontonan. Baca sahaja blog nya anda akan tahu siapa sebenarnya Tun, otaknya dan Malaysia hari ini.

Autoshow sempat aku hadiri di sebelah petang, lama juga aku di tapak tersebut sehingga keputusan jugak lah. Lama tak menjengah ke tapak autoshow, rasanya last masa autoshow UIA tahun lepas, malas dah aku rasanya melihat hidangan kereta yang telah lama aku lihat dari dahulu sehingga kini. Menjejak kan kaki ke tapak Autoshow membawa keterjumpaan kepada rakan-rakan lama yang bermain kereta cantik, ramai juga muka-muka yang menegur aku di tapak berkenaan sehingga kan aku cam tak cam dibuatnya. Rasa tua aku ni di tapak autoshow berbanding budak-budak muda yang menyertainya. Keputusan akhir hanya seorang dari kalangan kawan-kawan lama yang menang petang itu.

Tahniah, sebelum pulang tak lupa mereka menjemputku datang pada tanggal 24.10 2009 di UNISEL Shah Alam pula, insyallah aku pasti datang. Untuk apa? Sekadar mengenang kenangan lalu, bagaimana? Duduk di tepi lihat gelagat orang, jentera dan senyum sendiri. Apa yang mereka gelagatkan apa yang mereka persembahkan aku pernah lalui sendiri dahulu. Aku hanya mampu senyum di hati keseorangan.