Blogger Backgrounds

Rabu, 19 Oktober 2011

Melihat “Ciri seakan MPV pemanduan ala-sedan”Pernah mengetahui motto tersebut? Merupakan tag line bagi sebuah MPV berciri bersaiz sederhana pada tahun akhir 2007.

Ya ari sabtu 15 Okt lepas aku dengan dua rakan telah ke Pandan Indah bagi melihat kereta ini secara lebih dekat. Berbincang dengan salesman mengenai harga dan bayaran segalanya. Well agak terlari skit bajet dlm rm46 namun itu yang dihajatkan so terima seadanya. Bank loan 3.1% agak cantik, namun itu kata salesman, bila masuk bank tak tahu lagi bp kadar yang pihak bank boleh tawarkan.

Dengan transmisi automatic (apa cer kalu pkai MPV transmisi manual kan hehehe) tu yang aku bawak member untuk test drive. Almaklumlah aku ni bukan reti dengan transmisi auto ni.

Teringat dulu2 pernah bawak kete si dia, mengagau jugak tapi kena control macho, tapi itu dlu sekarang xtau nak control macho cmne, sebab ikhlas beb memnag aku xpandai.

MPV ni kalu jadi cirri nyer adalah putih (mmg aku nak yg ni pun), 1800cc (mestilah mahukan kuasa), seat leather tu je cirri penting. Dalam kepala ni version modified telah tersedia heheheh moh modi lagi……..

0 Komen: